Zeci de tone de pește contaminat cu plumb sau mercur au intrat în ultimii ani pe piaţa din România

Tone de pește contaminat cu plumb sau mercur au intrat în ultimii ani pe piaţa din România, spun anchetatorii care au făcut în această dimineaţă peste o sută de percheziţii la depozite şi locuinţele suspecţilor.

Poliţiştii români, ajutaţi de colegii lor din Spania, Franţa şi Ungaria, sunt pe urmele unei rețele care pescuia în lacuri şi râuri poluate şi vindea peștele în restaurantele şi pieţele din ţara noastră. În ultimii doi ani peste 30 de tone de pește contaminat au fost confiscate, transmite știrileprotv.ro.

Acţiunea a început după ce autorităţile din ţările vecine au avertizat că în România ajung tone de pește care nu e bun de mâncat, pentru că era pescuit din zone interzise, contaminate cu metale grele.

Poliţiştii italieni şi spanioli au identificat adevărate reţele transfrontaliere în care sunt implicaţi sute de cetăţeni români şi străini şi care câştigau mii de euro săptămânal din această afacere necurată.

Analizele de laborator făcute de autorităţile străine arătau că peştele conţinea metale grele precum plumb, cadmiu sau mercur în unele exemplare cantitatea admisă consumului uman era depăşită de 500 de ori.

***

Care este situația în R. Moldova? Ce fel de pește ajunge în farfuriile moldovenilor, având în vedere situația din România? Câtă încredere putem avea în magazinele care vând pește? De unde provine acesta? Sunt întrebări pertinente la care instituțiile de resort nu au din păcate răspunsuri pertinente. Așadar, mare atenție cum vă alimentați, de unde procurați alimente și ce puneți pe masă copiilor voștri.

Articole similare
Comentarii