Ziua profesorului – motiv de ceartă, înjosire, discriminare, ură. Mesajul unui părinte

Se apropie Ziua profesorului, marcată tradițional pe 5 octombrie, iar în școli deja e mare isterie. Ce fel de cadouri să cumpere profesorilor. Sunt organizate ședințe cu părinții în care se discută sumele care să fie strânse cu această ocazie. Inițiativa de cele mai dese ori vine de la câțiva membri ai comitetelor părintești, care, prin diferite metode, îi constrâng pe ceilalți părinți să dea bani. Cei care se opun, sunt arătați cu degetul.

Este o situație de-a dreptul jenantă, dar care se repetă în fiecare an, indiferent cât de multe discuții sunt pe această temă în societate.

Un părinte, Carolina Chirilescu, a publicat pe rețelele de socializare un mesaj adresat membrilor comitetelor părintești prin care cere ca aceștia să nu-i mai terorizeze pe părinții care nu vor să umple plicurile cu bani pentru profesori.

Iată mai jos mesajul Carolinei Chirilescu:

”Dragi membri ai comitetelor părintești numai terorizați părinții care din diferite motive și convingeri nu vor să dea bani pentru acele faimoase plicuri cu ocazia diferitor sărbători (deja se strâng și de Crăciun și de Paști…). Scriu aceste rânduri nu din partea mea personală, dar a părinților care nu au curajul s-o spună…

Cine le dă dreptul unora să decidă în ce mod trebuie de mulțumit un profesor, învățător, educator?

Cine vă dă dreptul să terorizați verbal, în scris, în grupurile pe viber, sms pe restul care nu vor sau nu au acei 200, 300 lei. Cine vă dă dreptul să judecați după cum este îmbrăcată mama, tata, copilul, ce geantă, mașină, sau unde și-a petrecut vacanța și nu bagă în plic sumele impuse de voi? Cine vă dă dreptul să arătați cu degetul pe la ședințe pe cei care nu dau bani pentru fundații, reparații ș.a.?

Să dați acel plic cu bani și cu numele părinților care au dat acea sumă??? Credeți că sunteți corecți în acțiunile dvs, că faceți o faptă eroică, că astfel contribuiți la binele copiilor? Nu faceți decât să cumpărați zâmbete false și atenție pentru copiii dvs, dar acest lucru nu înseamnă că ai voștri vor fi mai deștepți, mai cuminți, mai educați…

Și cât de impocriți puteți fi unii care în clase, grupe strigați cel mai tare, că trebuie de strâns bani și cum numai ieșiți pe poarta instituției, vă plângeți că iar bani și bani…)

Majoritatea care dau acești bani o fac doar din motivul să nu fie arătați cu degetul, să nu sufere copilul, sau să închidă gura comitetului părintesc și nicidecum din propria plăcere…

Fiecare părinte are dreptul să aleagă modul în care vrea să felicite un cadru didactic, cel mai important ca acest lucru să fie făcut împreună cu copilul. Insuflați copiilor dragostea și stima față de cadrele didactice, o floare, o felicitare scrisă de copil, prin care își exprimă adevăratele sentimente față de educator, învățător, profesor și nu acel plic cu bancnote murdare. Reputația unui cadru didactic nu se cumpără cu bani.

Iar cei care consideră că cel mai bun cadou sunt banii, atunci mergeți personal și dăruiți măcar mii de euro, fără a impune pe restul, fără a teroriza pe ceilalți care nu gândesc ca voi”.

Vă îndemn să scrieți în comentarii ce credeți despre această realitate care se întâmplă cu ocazia Zilei Profesorului și ce soluții vedeți voi pentru a depăși această situație.

Articole similare
Comentarii