A fost oprită construcția unei bisericii ortodoxe uriașe, după proteste violente ale oamenilor

Proiectul de construcţie a unei catedrale ortodoxe într-un parc din Ekaterinburg a fost suspendat, a anunţat joi primarul acestui oraş rus după mai multe zile de proteste şi ciocniri în zona prevăzută pentru ridicarea lăcaşului de cult.

Astăzi am suspendat lucrările”, a declarat Aleksandr Vîsokinski, citat de agenţia publică TASS, adăugând că va fi organizat un sondaj de opinie pentru a determina viitorul proiectului, transmite stirileprotv.ro.

„Municipalitatea va face un sondaj (…) Nu va fi un sondaj pe un eşantion de 100, 200 sau o mie de persoane. Va fi o alegere reprezentativă”, a mai spus el, potrivit unor imagini difuzate pe reţelele sociale.

Aleksandr Vîsokinski a făcut aceste declaraţii pe locul prevăzut pentru construcţia acestei catedrale, unde de la începutul săptămânii sute, chiar mii, de manifestanţi protestează cotidian.

Aceste intervenţii intervin la câteva ore după cele ale preşedintelui Vladimir Putin, care a făcut apel la conciliere şi a estimat că ar trebui „să se ţină cont” de opinia celor care se opun construcţiei acestei catedrale impozante, care urma să fie ridicată într-unul din puţinele spaţii verzi ale acestui oraş de peste un milion de locuitori.

Articole similare
Comentarii