Alexandru Slusari despre Programul “Drumuri bune”: ”Să înțeleagă toți minciuna guvernării precedente”

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, prezintă noi cifre legate de programul “Drumuri bune”, pentru ca toți ”să înțeleagă minciuna guvernării precedente”.

Legea Bugetului pentru anul 2019, aprobat de Parlamentul vechi, prevede că pentru Programul de reparație a drumurilor publice naționale (în limitele localităților), locale, comunale și a străzilor se alocă sumă de 950 de milioane de lei. Apropo, 270 de milioane de lei din aceasta suma ar trebui să acopere datoriile anului 2018”, scrie pe rețelele de socializare Slusari.

Potrivit sursei, la 3 aprilie 2019 Guvernul vechi prin Hotărârea nr. 206 aprobă la propunerea unui ”ministru-bufon” al economiei un program de reparație periodică a drumurilor naționale, locale, comunale și a străzilor în valoarea totală 1,725 miliarde de lei. Adică executivul în mod arbitrar și abuziv a majorat cifra alocațiilor pentru drumuri aproape de două ori, fără ca să aibă acoperirea financiară necesară și contrar legii bugetului.

„Aprecierea juridică a acțiunilor Guvernului Plahotniuc în continuare ar trebui să o facă procurorii. Dar cetățenii trebuie să cunoască realitatea economică, atunci când cineva încearcă să manipuleze politic, vorbind că guvernarea nouă a tăiat ceva din Programul Drumuri Bune. Noi doar respectăm legea și limitele bugetare, dar nu unele hotărâri halucinate electorale și ilegale”, a ținut să transmită deputatul blocului ACUM.

Articole similare
Comentarii