Cum evităm E-urii din alimentație și alte substanțe periculoase pentru sănătatea noastră

Platforma CE CONSUM EU explică într-un articol, cum putem evita E-urii din alimentație și alte substanțe periculoase pentru sănătatea noastră.

”Întrebarea frecventă pe care o primesc de la cititorii noștri, de la consumatori, se referă la faptul cum să evităm E-urii, aditivii alimentari, alte substanțe chimice periculoase pentru sănătate, în era în care aceste substanțe sunt practic peste tot. Ce vă spun în primul rând este că nu putem să evităm aceste substanțe 100%.

Dar vestea bună e că putem să reducem din aceste cantități. Cum anume? În primul rând să evităm la maxim produsele ultra-transformate, adică gata preparate. Chiar dacă noi credem că ne salvează din timp, ele nu ne salvează și sănătatea. Pe termen lung, aceste produse sunt niște bombe cu ceas, efectele asupra sănătății le putem simți după 10, 20, 30 de ani, când ne putem îmbolnăvi de tot felul de boli: diabet, cancer, ne poate fi afectat sistemul reproductiv, iar multe cupluri ajung să nu poată avea copii. Iar șirul consecințelor pe termen lung poate fi continuat…”, scrie fondatoarea Platformei CE CONSUM EUm Elena Robu.

Și atunci cum să găsim acest echilibru? Soluția pe care am găsit-o eu și pe care o împart cu voi este gătitul acasă. Din produse brute, fără adaosuri de arome (care nu sunt naturale), coloranți, prafuri de copt, bulionuri. Da, poate nu iese perfect în farfurie, dar așa știu că îmi hrănesc familia cu mâncare mai sănătoasă.

Continuarea articolului AICI

Articole similare
Comentarii