Înapoi în URSS? Putin și geacă de 12.000 de euro, din Italia, purtată la ”megaconcertul” din Moscova

Este a 26-a zi de război în Ucraina și bombardamentele rusești continuă. Armata lui Putin continuă distrugerile barbare în orașele ucrainene.

Între timp, apar noi detalii cu privire la concertul megaloman al lui Vladimir Putin care a avut loc vinerea trecută pe stadionul Lujniki, când Putin a sărbătorit masacrul din Ucraina cu un miting pro-război.

Pe scena stadionului olimpic din Moscova, stăpânul de la Kremlin, Vladimir Putin, a purtat o geacă de 12.000 de euro, produsă de compania italiană Loro Piana. Patronul companiei spune că a fost „rușinat” să vadă acest lucru și că ajută poporul ucrainean cu donații, relatează publicația italiană La Repubblica.

„E oarecum rușinos din punct de vedere uman” , a spus Pier Luigi Loro Piana. Compania sa este o afacere de familie, dar în 2013, gigantul francez din domeniul modei LVMH a cumpărat 80 la sută din firmă.

Citește și:

”Vai de capul rușilor de rând: Și sărăciți, și speriați și cu gura astupată”. Mărturisirile unui conațional care trăiește la Moscova

Întrebare simplă: dacă Putin tot își dorește să refacă URSS și spune că Rusia este cea mai puternică țară din lume, de ce atunci își cumpără haine din țările Uniunii Europene? Nu are încredere în producția din țara sa? De ce apropiații săi își trimit odraslele la studii în Europa și au vile prin Franța, Italia, Elveția? Oare nu sunt acestea duble standarde ale puterii de la Kremlin despre care cetățenii din Rusia nici nu vor să audă, fiindcă sunt ca și cum ”minciuni americane”.

Ignoranța este la fel de dură ca și arma propagandei. În context, amintim aici o declarație făcută de solistul trupei de rock ”Mashina vremeni”, Andrei Macarevici: ”Nu Putin a transformat poporul în turmă, ci turma l-a ales și a făcut din Putin un asemenea conducător. Fără susținerea milioanelor nu s-ar fi întâmplat toate astea. Asta e un dezastru”.

Astfel, putem deduce că atât puterea de la Kremlin, cât și cetățenii ruși care se complac în ignoranță sunt complici ai războiului barbar pornit în urmă cu 26 de zile în Ucraina.

Articole similare
Comentarii