Artiștii ruși care îl susțin pe Putin, arme de seducție a alegătorilor

Rusia este în plină campanie prezidențială pentru alegerile care vor avea loc pe 18 martie. Pe ultima sută de metri sunt scoase armele grele pentru spălarea creierilor alegătorilor. Și cine altcineva să iasă în prim plan într-o campanie de susținere a actualului președinte al Federației Ruse, Vladimir Putin, dacă nu artiștii, cei care pot ”seduce” cel mai bine publicul.

Pe internet a devenit deja viral un clip video în care mai mulți artiști renumiți din Rusia îi cântă ”ode” lui Putin. Este vorba despre mișcarea ”Putin team”. Printre interpreți se numără Dima Bilan, Grigori Leps, Timati, Polina Gagarina și alții cu popularitate și în Moldova.

https://www.rbc.ru/society/07/03/2018/5a9fac619a79475246d3800d?utm_source=fb_rbc

Este exact situația care s-a produs în R. Moldova când mai mulți artiști autohtoni s-au grăbit să promoveze schimbarea sistemului electoral și trecerea la sistemul uninominal de vot, un sistem care nu a fost votat în cele din urmă. Cine de la cine s-a inspirat nu mai contează, poate a fost o testare a unei atare strategii. Dar este important de accentuat că artiștii, care sunt, într-o anumită măsură, și formatori de opinie, ar trebui să poarte responsabilitate pentru toate relele pe care le face un președinte, susținut anterior de ei. Această responsabilitate că trăiesc într-o țară nedemocratică trebuie împărțită în mod egal, între politicieni și oameni de cultură.

Din 2000 până în 2008, Vladimir Putin a avut două mandate la președinția Rusiei, a câte patru ani fiecare. De atunci, el nu a cedat niciodată puterea în Rusia, chiar dacă a deţinut, temporar, funcţia de premier. Începând din 2012, în urma unui amendament constituţional, Putin a rămas în funcţie încă şase ani. Astfel, Putin devine cel mai longeviv lider rus, după Stalin.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii