Au fost constituite 3 fracțiuni parlamentare în noul Legislativ

Deputații au revenit în această dimineață în Parlament pentru a continua ședința de constituire a Legislativului. În total, trei fracțiuni au fost create în noul Parlament. Este vorba despre fracțiunile PAS, BECS și Partidul Șor. Cea mai mare fracțiune – PAS – cu 63 de deputați – a anunțat că formează o majoritate parlamentară, iar BECS și Partidul Șor vor fi în opoziție.

Așadar, fracțiunea PAS este formată din 63 de deputați. Președinte al fracțiunii a fost ales Mihail Popșoi, vicepreședinți – Vladimir Bolea, Lilian Carp, Veronica Roșca și Doina Gherman, iar secretar al fracțiunii a fost ales Artur Mija.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor este formată din 32 de deputați. Președinte al fracțiunii a fost aleasă Zinaida Greceanâi, iar vicepreședinți – Constantin Starâș și Corneliu Furculiță. Funcțiile de secretar al fracțiunii le va îndeplini Vasile Bolea.

Fracțiunea Partidului Șor este formată din șase deputați. Președintele fracțiunii a fost ales Ilan Șor, vicepreședinte – Petru Jardan, secretar – Marina Tauber.

 

Articole similare
Comentarii