Avionul ucrainean prăbușit în Iran: Au murit familii întregi, inclusiv 24 de copii

În tragicul accident aviatic din Iran și-au pierdut viața 176 de persoane, inclusiv 24 de copii. Dintre aceștia, 19 au fost minori de până la 12 ani. Cel mai mic era născut în 2018. Familii întregi au murit în acest accident aviatic, transmite ER NEWS cu referire la presa rusă.

Presa rusă evocă familia unor profesori de la o universitate din Canada. Cei doi soți erau în avion împreună cu cele două fiice. O altă familie care s-a aflat la bordul avionul ucrainean Boeing 737 era originară din Suedia. Soții erau însoțiți de cei doi feciori, unul dintre ei se presupune că juca în echipa de hokei a Suediei.

De asemenea au decedat trei minori de origine iraniană. Se presupune că aceștia călătoreau împreună cu părinții lor.

Cel mai mic pasager al avionului era născut în 2018. Acesta zbura împreună cu părinții săi, care s-au căsătorit în 2013, potrivit profilului lor de Facebook.

În catastrofa aviatică au decedat și copiii viceministrului Sănătății din Iran. Unul dintre ei era, conform profilului Linkedin, co-fondator al bursei studenților STEAM din Canada, și-a obținut doctoratul la Universitatea din Toronto. Este autorul mai multor articole despre nanochimie, imunologie pentru cancer, neurochirurgie și neurobiologie. A colaborat cu biroul canadian al UNESCO, Crucea Roșie canadiană. El a fost, de asemenea, consultant la PeerBuds, un startup educațional.

În accident a murit și o familie tânără de absolvenți ai Universității canadiene din Alberta. Cei doi s-au căsătorit pe 3 ianuarie 2020. Conform informațiilor din profilurile Linkedin, tinerii au obținut o diplomă în informatică.

Catastrofa aeriană din Iran este cea mai sângeroasă din ultimii 30 de ani în care sunt implicaţi atât de mulți cetățeni canadieni.

Potrivit News.ro, Canada are o importantă diaspora iraniană, iar compania aeriană ucraineană UIA oferă zboruri relativ ieftine de la Toronto la Teheran, cu escală la Kiev.

82 de iranieni şi 63 de canadieni se aflau la bordul avionului companiei Ukraine International Airlines prăbuşit lângă Teheran, a indicat şeful diplomaţiei ucrainene Vadim Pristaiko, transmite AFP.

De asemenea, la bord se aflau şi 11 ucraineni (doi pasageri şi nouă membri ai echipajului), 10 suedezi, 4 afgani, 3 germani şi 3 britanici, a precizat Pristaiko.

Este primul accident fatal din istoria companiei Ukraine International Airlines (UIA). Compania a precizat că aeronava trecuse testul tehnic planificat şi desfăşurat pe data de 6 ianuarie.

Articole similare
Comentarii