Blocaj total pentru numirea procurorului-șef european la Bruxelles

Negocierile dintre Parlamentul European și Consiliul UE privind numirea procurorului-șef european au ajuns într-un impas joi, astfel încât cea de-a patra rundă de discuții, programată pentru săptămâna viitoare, pe 10 aprilie, a fost anulată, au declarat surse europene pentru G4Media.ro.

Potrivit acestora, Consiliul a propus negocieri pe 12 aprilie, dar Parlamentul a respins oferta.

”Dacă Franța nu cedează, se amână negocierea până în iulie, după constituirea noului Parlament European”, au mai explicat sursele europene pentru G4Media.ro.

Azi a avut loc cea de-a treia rundă de negocieri între cele două instituții europene, încheiată, la fel ca primele două, fără niciun rezultat.

Ulterior eșuării tratativelor, Parlamentul European a dat publicității un comunicat de presă prin care anunță blocarea discuțiilor și își reafirmă sprijinul pentru Laura Codruța Kovesi.

”În urma anunțului făcut ieri de președintele Tajani de sprijin pentru candidatura dnei Kovesi și după trei runde de discuții cu Consiliul, echipa de negociere a Parlamentului și-a reiterat sprijinul pentru dna Kovesi, un fost procuror român anticorupție, a cărei candidatură nu este sprijinită de Guvernul român. Echipa cere, de asemenea, Consiliului să-și reconsidere poziția. Procurorul-șef al Parchetului european trebuie să fie selectat printr-un acord comun între Parlament și Consiliu”, se precizează în comunicat.

Articole similare
Comentarii