Boris Johnson, ofensivă pentru Brexit. Reacția sa la legea care îl obligă să ceară o amânare

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a trecut duminică la ofensivă în privinţa Brexit-ului, angajându-se să-l pună în aplicare cu orice preţ la 31 octombrie, în pofida haosului politic în care se află Marea Britanie, notează AFP, citat de stirileprotv.ro.

Într-un interviu acordat duminică pentru BBC, înaintea deschiderii conferinţei anuale a Partidului Conservator, la Manchester, Boris Johnson a afirmat că ”cel mai bun mijloc de a pune capăt” disensiunilor legate de ieşirea din UE ”este de a pune în practică Brexit-ul la 31 octombrie şi a permite ca această ţară să meargă mai departe”.

”Cred că toată lumea ar trebui să se calmeze”, a declarat el la BBC, considerând că el însuşi a fost ”un model de reţinere”.

Întrebat dacă va demisiona pentru a evita să fie obligat să solicite Uniunii Europene o amânare a Brexit-ului dincolo de 31 octombrie, Boris Johnson a răspuns: ”Nu, mi-am asumat să condus partidul şi ţara mea într-un moment dificil şi voi continua să fac asta. Cred că este responsabilitatea mea să fac asta”.

Boris Johnson a promis deja că va scoate Regatul Unit din UE cu sau fără un acord, chiar dacă parlamentul a votat o lege care îi cere să solicite o nouă amânare a datei Brexit-ului în absenţa unui acord validat de legislativ.

Articole similare
Comentarii