Brexit: Britanicii stabiliți în Franța, nevoiți să solicite cetățenia franceză

Brexit: Britanicii stabiliți în Franța sunt puși în situația de a solicita cetățenia franceză. Data fatidică de 29 martie apropie din ce în ce mai mult Brexitul. Mulți expatriații britanici își fac griji cu privire la situația lor. Mulți deja au făcut pași pentru obținerea naționalității franceze, transmite euronews.com.

Pensionarul David Hallifax își trăiește liniștit viața în Bretagne. Însă în curând acest cetățean britanic, stabilit în Franța de mai bine de 38 de ani, va trebuie să facă mai multe demersuri administrative.

”Pentru a continua să trăiesc în Franța așa cum am făcut-o până acum datorită liberei circulații în UE, sunt nevoit să obțin cetățenia franceză”, declară îngrijorat britanicul. ”Nu ne-am gândit la asta. Credeam că avem un pașaport care ne permite să trăim liber în Europa, dar deja nu mai este posibil”, a continuat acesta.

David Hallifax își va depune dosarul la prefectură în luna martie. Dar cazul acestui britanic este de departe un caz singular. În jur de 150 000 de compatrioți de-ai săi vor să facă același lucru, potrivit Insee.

Articole similare
Comentarii