Brexitul ar putea fi amânat din nou, susţin oficialii europeni

Procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea primi un alt termen de realizare, în lipsa unui acord care să reglementeze acest demers până la sfârşitul lunii octombrie, conform declaraţiilor oficialilor UE, citaţi de Reuters, scrie mediafax.ro.

Sentinţa Curţii Supreme a Marii Britanii, emisă marţi, conform căreia premierul britanic, Boris Johnson, a acţionat ilegal prin decizia de a suspenda Parlamentul de la Londra, a relansat o serie de dezbateri între reprezentanţii executivului, respectiv ai legislativului, asupra termenului şi condiţiilor de ieşire a statului britanic din blocul european.

Uniunea Europeană, prin declaraţiile unora dintre oficialii săi ia în considerare posibilitatea unei noi amânări a termenului limită de ieşire a Marii Britanii, ce poate fi programat la mijlocul anului 2020; contrar fermităţii cu care premierul în exerciţiu, Boris Johnson, anunţă data de 31 octombrie pentru realizarea Brexit-ului.

„Suntem în favoarea unei extinderi dacă vom vedea care este calea de urmat, pot fi alegeri generale, poate fi un al doilea referendum, poate fi un acord de retragere”, a declarat, miercuri, europarlamentarul, Guy Verhofstadt.

„Cred că dacă există unanimitate…pentru a spune ‘Ok, hai să mergem mai departe cu o extindere dacă există o cale sigură către o soluţie pentru probleme şi o rezolvare a situaţiei pe care o avem astăzi’”, a mai adăugat oficialul european, în acelaşi comunicat.

Articole similare
Comentarii