Căldura extremă topește Italia, 40 de maşini ale turiştilor au ars în apropierea unei plaje din Sicilia

Potrivit MAE al României, autorităţile locale din Italia au emis un cod roşu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 27 iunie 2019 în oraşele Bolzano (Trentino Alto-Adige), Brescia (Lombardia), Florenţa (Toscana), Perugia (Umbria), Rieti şi Roma (Lazio).

Cel puţin 40 de maşini ale turiştilor au ars în apropierea unei plaje din Sicilia. Nu se ştie din ce cauză a izbucnit incendiu, dar pompierii spun că temperaturile mari au alimentat flăcările.
În Roma, cele două mii de fântâni, îngheţata şi cafenelele sunt o salvare pentru localnici şi vizitatori.

În Germania, este alertă maximă, cod violet de caniculă. Iar în Grecia, una dintre cele mai atractive destinaţii turistice, există un risc ridicat de izbucnire a incendiilor de vegetaţie.
Înainte de caniculă, Marea Britanie se confruntă cu furtuni puternice. În mai puţin de trei zile va ploua cât într-o lună, avertizează meteorologii.
La un an după cele mai grave incendii de vegetaţie din ultimul deceniu, Grecia s-ar putea confrunta cu încă un dezastru. Ameninţată este tot regiunea Attica, în care vara trecută au murit peste 100 de oameni. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru românii aflaţi deja acolo şi pentru cei care urmează să ajungă în zonă.

Articole similare
Comentarii