Cariera Silviei Radu: De la primar interimar (a)politic, la prim-ministru?

Actuala Ministră a Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Silvia Radu (care a condus o perioadă primăria Chișinăului, fiind numită în funcție de viceprimarul de atunci Nistor Grozavu, contrar prevederilor legale) spunea în repetate rânduri că nu are nimic cu politicul și mai ales cu PDM, că este o persoană apolitică, departe de jocurile de culise de pe eșichierul politic moldovenesc. Și totuși sunt fapte care vin să contrazică aceste declarații ale Silviei Radu. Ultimul fapt consumat este numirea dânsei în funcția de ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Pavel Filip.

Se pare că lucrurile nu se vor opri aici, iar Silvia Radu ar putea ajunge prim-ministru interimar

În viitorul apropiat, la nivelul conducerii Guvernului Republicii Moldova, vor avea loc schimbări importante. Premierul Pavel Filip va candida în circumscripţia electorală uninominală de la Străşeni, va părăsi şi fotoliul de Prim-ministru, iar interimarul va fi asigurat de Silvia Radu, scrie unimedia.info cu referire la portalul de știri tribuna.md.

Potrivit Tribuna, se presupune că premierul Pavel Filip, în momentul în care va anunţa că va candida în circumscripţia electorală uninominală de la Străşeni, va părăsi şi fotoliul de prim-ministru „pentru a se dedica în totalitate campaniei şi a dovedi că poate câştiga scrutinul fără a folosi factorul administrativ”.

„În locul lui, în calitate de premier interimar, va veni Silvia Radu, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. Ea va fi „testată” pentru această funcţie din postura de interimar, deoarece nu e exclus ca, după alegerile parlamentare, dacă va permite conjunctura politică, să fie făcută deja premier cu acte în regulă”, au mai menţionat sursele pentru tribuna.md.

Deocamdată premierul Pavel Filip nu a anunțat dacă va candida la alegerile parlamentare și pe ce circumscripţie electorală.

Articole similare
Comentarii