Cât mai aveți să credeți în minciunile propagate de armata lui Putin?!

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a intrat în cea de-a 78-a zi și în stadiul său de uzură. Pentru că pe teren armata lui Putin nu are cu ce se ”lăuda” decât cu acte de barbarie, de tortură față de civili, tot mai mult și mai mult în spațiul public sunt lansate minciuni peste minciuni, unele de-a dreptul apocaliptice. În spatele acestor minciuni stă o armată întreagă de trolli – adică oameni plătiți anume pentru a scorni și difuza aceste minciuni.

Aceste minciuni sunt distribuite și discutate pe larg de către jurnaliști și analiști politici care îl slujesc pe Putin în emisiunile de propagandă ale Kremlinului, emisiuni difuzate pe larg și în R. Moldova. Și cum moldovenilor le place să ”filosofeze” pe teme de ”geopolitică” mondială la bucătărie sau între vecini, aceste minciuni ”auzite” la televizor sau că ”vorbește lumea”, ”vuiește satul” sunt răspândite ulterior cu viteza luminii.

Odată răspândite în spațiul public aceste minciuni că ”vine apocalipsa”, ”ne invadează rușii”, ”vine bomba nucleară”, ”rușii vor bombarda Moldova”, acestea ajung la oamenii creduli, naivi, care nu se informează și din alte surse, și care, din cauza minciunilor, trăiesc într-o continuă teroare și frică, își fac bagajele, pleacă din Moldova, se duc la copii stabiliți în Europa.

Așa s-a întâmplat de exemplu și cu ziua de 9 mai. Aproape toți moldovenii au așteptat bombardamente în Moldova sau în regiunea transnistreană în această zi. De ce? Pentru că așa ”vorbește lumea”. În realitate nimic nu s-a întâmplat pentru că nimic nu are cum să se întâmple. Rusia, armata rusă, Putin, Kremlin, tancurile rusești – toate sunt ca niște bule de săpun, fără conținut, sunt mituri despre ”un popor grandios” creat din bule de săpun. Până și așa-zisul miting al socialiștilor, comuniștilor și șor-iștilor a fost tot o bulă de săpun, cu oameni plătiți să participe la manifestare.

Evident, nu putem neglija dezastrul din Ucraina, miile de morți, localități distruse în totalitate, tortura, barbaria la care recurg soldații ruși. Dar asta nu înseamnă că trebuie să trăim în frică și teroare așteptând să ne cadă în cap bombele rusești.

Ce putem face? E simplu, oameni buni. Pur și simplu să nu mai ascultăm aceste minciuni și pe toți mincinoșii care ne înconjoară. Să boicotăm presa de propagandă din Rusia, jurnaliștii propagandiști. Să descoperim și alte surse de informare. Și cel mai important, să nu distribuiți informații de care nu sunteți siguri și care vă par șocante, apocaliptice. Alegeți ceea ce distribuiți pe rețelele de socializare. Prietenii voștri cu siguranță nu merită să fie amăgiți. Nu contribuiți la creșterea acestei bule de săpun numită armata rusă. Nu contribuiți la creșterea puterii călăului. Asta putem face împreună, asta este în puterile noastre!

Articole similare
Comentarii