Afacerea cu popi

Se fac mai bine de 10 ani de când nu mai merg la biserică. Și nu pentru că sunt ateu, ci pentru că mi-am pierdut încrederea și credința în biserică. Majoritatea preoților din R. Moldova au încurcat cele mai elementare noțiuni, nu mai știu care este adevărata lor menire pe acest pământ. Acești preoți demult nu mai sunt puntea de legătură între credincioși și Dumnezeu.

Acești preoți sunt mai degrabă puntea de legătură dintre politicianul corupt (care îl plătește mai mult) și alegători. Acești preoți trăiesc în castele și bogății, făcute/agonisite pe seama miilor de oamenii care cred că acel leu dăruit bisericii îi va ierta de păcate. Cu cât mai multe păcate, cu atât mai mulți lei se jertfesc pentru biserică și cu atât mai mari și luxoase sunt castelele preoților. Dacă urmăm această logică, concluzia este extrem de simplă: cu cât mai multe păcate, cu atât mai bine pentru preoți.

Ați auzit cumva ca CNA sau Procuratura Anticorupție să pornească dosare penale privind businessul cu lumânări practicat cu atâta iscusință de preoți? A verificat cineva cum sunt cheltuiți banii în biserică, ce venituri se fac lunar și cum sunt împărțiți acești bani? Din păcate, biserica astăzi a devenit un business ca și oricare altele, doar că acest business este protejat de politic.

Faptul că fețele bisericești se implică în politică, în campanii electorale, nu este o noutate, dar de fiecare dată este tot mai grețos. Episcopul Markel se pare că a depășit orice limite ale bunului simț, vorbind atât de urât despre o femeie, o femeie candidată la funcția de președintă. În alte țări, preotul este un sprijin, un psiholog, un îndrumător în viață și în momente grele din viață. La noi însă preotul este cel care te lovește direct cu cuvinte urâte, fără niciun regret. Și de ar fi doar atât. Dar, nu. Priviți în ce castel trăiește preotul Markel.

CASA EPISCOPULUI MARCHEL

DE UNDE BANI, UĂI? DE LA BUNUL DUMNEZEU 🙂

Gepostet von Lumina am Samstag, 5. November 2016

Ar fi bine ca alți preoți din cadrul Mitropoliei Moldovei să iasă public și să condamne implicarea lui Markel în campania electorală și în susținerea unui candidat. Dar o vor face? Mă îndoiesc. Astăzi nici preoții nu au verticalitate și moralitate ca să confrunte un sistem putred, corupt, care sărăcește acest popor. Ar putea să ia exemplul părintelui Constantin Necula din Sibiu, un exemplu de demnitate și moralitate, dar și duhovnic pentru oameni.

https://www.youtube.com/watch?v=Su1msB9xdQk

Asta ar trebui să facă preoții în societate, să educe cetățenii în spiritul binelui, să le explice ce înseamnă viața și cum e bine să fie trăită.

Semnez cu toată convingerea petiția ca biserica să fie impozitată. Preoții trebuie puși în condiții egale, inclusiv trași la răspundere, atâta timp cât își fac averi pe spatele oamenilor, atât timp cât se lasă corupți de politicienii perfizi.

http://www.petitieonline.com/cerem_impozitarea_bisericii_ortodoxe_implicat_activ_in_politic

Articole similare
Comentarii