Ce trebuie să înțelegem din ”afacerea” expulzării celor 7 cetățeni turci din R. Moldova

”Afacerea” expulzării celor 7 cetățeni turci din R. Moldova. Urmăresc îndeaproape ce se întâmplă în ultimele zile în legătură cu expulzarea celor 7 cetățeni turci din R. Moldova. Ce trebuie să înțelegem din această ”afacere”?!

Este evidentă tranzacția cu oameni la care au recurs autoritățile din R. Moldova în relația cu regimul din Turcia. Turcia oferă bani pentru reparația președinției R. Moldova, dar și alte beneficii despre care noi, cetățenii, nu cunoaștem, iar autoritățile de la Chișinău oferă în schimb oameni (care probabil sunt indezirabili regimului lui Erdogan).

În felul acesta, președintele Turciei transmite un semnal tuturor cetățenilor turci din întreaga lume care critică și sunt împotriva regimului lui Erdogan: ”Oriunde ați fi, eu vă găsesc”.

Este o chestiune de principiu al unui dictator, în cazul de față din Turcia, care, contra câtorva milioane de dolari, oferiți pentru o banală reparație a unei președinții (care de fapt nici măcar președinție nu poate fi numită), vrea să arate ”fugarilor regimului” că, oriunde ar fi în lume, mâna lui Erdogan îi va ajunge. Or, nu cred că va fi cazul, fiindcă e greu de crezut că există state în lume asemenea R. Moldova, care să tranzacționeze oameni contra unei reparații. Dar cine știe, noile trenduri politice din lume, arată noi practici, care sunt preluate de la unii la alții, precum România de la R. Moldova și vice-versa. Iar cei care au de suferit sunt cei care aleg acești monștri în pozițiile de conducere. Evident, voturile noastre conteaza mai puțin acum, căci deja e cunoscut faptul că e important cine număra voturile, nu cine voteaza. Însă mai există o speranță pentru țara noastră, iar acea speranță nu rezidă în clasa politică actuală. Pentru a exemplifica aceste acțiuni considerate drept ”vânătoare de vrăjitoare” s-a găsit R. Moldova, unde totul e permis și tot poate fi experimentat.

Ce se întâmplă în jurul Ambasadei R. Moldova în Germania, (precum că ar exista amenințări cu moartea în adresa angajaților misiunii diplomatice) este încă destul de neclar, iar informațiile care sunt furnizate prin intermediul Ministerului de Externe trebuie puse mereu la îndoială. Dezinformarea la care recurge guvernarea chiar și în raport cu partenerii europeni este mai mult decât evidentă. Cel mai recent exemplu este al întâlnirii ministrului de Externe moldav Tudor Ulianovschi cu ministrul german de stat pentru Afaceri Europene, Michael Roth, când ministerele ale celor două țări au comunicat diferit această întâlnire.

https://unimedia.info/stiri/doc-aceeasi-intalnire-2-comunicate-diferite–cum-diplomatia-moldoveneasca-evita-sa-transmita-criticile-ministrului-german-pentru-afaceri-europene-161150.html

Până unde se va ajunge în această ”afacere” cu oameni, este greu de spus. Acțiunile dictatorilor sunt greu de prevăzut.

Articole similare
Comentarii