Cel mai mare grup din Parlamentul European anunță că o votează pe Kovesi la șefia Parchetului European

Cel mai mare grup politic din Parlamentul European, Partidul Popular European (Creștin Democrat), a anunțat prin vocea vicepreședintelui formațiunii politice că o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele formațiunii, spaniolul Esteban Gonzalez Pons. Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) are 217 parlamentari, în total în Parlamentul European fiind 751 de eurodeputați, transmite www.ziare.com.

Care este opinia Grupului PPE în ceea ce privește candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. O să o susțineți sau nu țn această funcție?, a fost întrebarea adresată astăzi, într-o conferință de presă, lui Esteban Gonzalez Pons.

“Ca să răspund foarte scurt, noi o susținem clar. Credem că abordarea politică trebuie să stea departe de alegerea procurorului european. Deci, numai gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem”, a răspuns Esteban Gonzalez Pons, vicelider al Grupului PPE.

Kovesi la Parchetul European

Laura Codruța Kovesi concurează pentru șefia Parchetului European cu alți doi procurori din Germania și Franță. Câștigătorul va fi ales prin codecizia Parlamentului European și COREPER – reuniunea tuturor ambasadorilor statelor UE pe lângă instituțiile europene- instituție a Consiliului UE.

Franța și Germania ar putea s-o susțină pe Kovesi la șefia Parchetului UE.

Zilele viitoare, toți cei trei candidați vor fi audiați în Comisia LIBE din Parlamentul European, apoi va urma votul final, în plen, la mijlocul lunii martie.

Articole similare
Comentarii