Cine nu l-a dorit pe Sturza premier

Devine din ce în ce mai clar că a fost un scenariu bine organizat pentru ca fostul premier desemnat, Ion Sturza să nu obțină votul de încredere în plenul Parlamentului. Fostul judecător de la Curtea Constituțională, Nicolae Osmochescu, a declarat în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA că în privința lui Sturza s-a încălcat legea.

Dar ce folos, dacă nimeni nu va fi sancționat, iar o altă ședință în plenul Parlamentului nu poate fi organizată. Acum avem alt candidat, susținut de o majoritate cvazi-parlamentară, constituită fără a ține cont de regulamentul Parlamentului în acest sens.

Magistratul mai spune că pentru aceste încălcări ale legii ar trebui să fie sancționat președintele Parlamentului, Andrian Candu, iar acest lucru se poate face la inițiativa deputaților și cu votul majorității celor prezenți la ședință.

 

“În interiorul Parlamentului, față de deputat răspunderea poate fi una, o răspundere juridică constituțională. Sunt mai multe proceduri de sancționare. Trebuie să hotărască Parlamentul cum să-l îl sancționeze pe președintele Parlamentului, Andrian Candu. Să fie găsit vinovatul. Nu am cerut niciodată capul lui Moțoc, dar întotdeauna trebuie sancționat cel care se face vinovat din două motive: să fie de învâțătură pentru el, dar și pentru ceilalți. Grupul de deputați socialiști ar putea cere sancționarea, care se face cu majoritatea celor prezenți, pentru că este o hotărâre ordinară”, a adăugat Osmochescu.

Cei care ar putea solicita acest lucru ar putea fi deputații socialiști, să vedem însă dacă acest lucru se va întâmpla.

Articole similare
Comentarii