Cu cât la sută a fost susținut Putin în regiunea transnistreană

La alegerile prezidențiale de duminica trecută din Rusia, Vladimir Putin a fost susținut masiv în zonele disputate sau aflate în conflict din Europa de Est. În total au votat 1 212 591 de cetățeni ai Federației Ruse, dintre care – 73 947 de voturi vin din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Promo-LEX.

Nimic surprinzător în aceste zone, unde 93, 86% din alegători l-au susținut pe Vladimir Putin. Cel mai mare procentaj în susținerea acestui candidat s-a înregistrat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova – 96, 4%.

În același timp, Asociația Promo-LEX precizează că Federația Rusă nu a deschis nicio secție de votare în regiunea Donbas (Ucraina), pe motiv că nu ar fi avut acordul autorităților ucrainene. Cu toate acestea, în regiunea transnistreană autoritățile Federației Ruse nu au menționat niciun impediment în deschiderea secțiilor de votare.

Cu excepția Crimeii, în celelalte zone de conflict sau post-conflict Rusia nu își asumă responsabilitatea pentru exercitarea jurisdicției, cu toate acestea exercită acțiuni care demonstrează deținerea unui control total.

După cum putem observa, inclusiv în situația actuală de constituire și funcționare a secțiilor de votare, Federația Rusă continuă să ofere suport și să exercite controlul politic, diplomatic și mediatic foarte generos în regiunile de conflict și post-conflict din spațiul CSI.

Promo-LEX reiterează că acest suport este exercitat contrar normelor dreptului internațional și documentelor bilaterale semnate cu Republica Moldova.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii