Cum sărbătoresc Ziua de 9 mai cei trei mușchetari

Este ora informării corecte!
Mi-e greu să mă uit astăzi la evenimentele care s-au organizat cu ocazia Zilei de 9 mai, la imaginile cu panglici străine un simbol militar rus care profanează Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde părinții noștri au stat în genunchi pentru limba română și identitatea noastră de neam.

Mă întreb, a câtă oară, cât mai poate dura această nebunie, această sfidare a istoriei. Ce promovăm de fapt cu această zi de 9 mai? Niște panglici străine care au fost interzise demult pe teritoriul altor țări, inclusiv Ucraina? Niște mesaje care vin să ne dezbine și mai mult precum că ne-am apărat o patrie care nu este a noastră. România a ieșit din cel de-al doilea război mondial ruptă, a pierdut din teritorii, ne-a pierdut pe noi, basarabenii. Cum putem sărbători o asemenea dramă a poporului nostru român?!

Mă adresez conducerii acestui stat, cei care l-au însoțit pe președintele țării Igor Dodon la Memorialul ”Eternitate”, speakerului Andrian Candu și premierului Pavel Filip, dacă vor cumva să îl mai suspende pe Dodon pentru alte 5 minute și să interzică această panglică a unui stat de ocupație cu armată pe teritoriul țării noastre. Pe Ministrul Apărării l-ați putut numi printr-o asemenea procedură. De ce nu ați putea și în această privință? Sau cu panglica Sf. Gheorghe vreți să intrați în Europa?

Eu mi-am definit foarte clar valorile și respectul față de istorie. Dar conducerea R. Moldova cărei patrii slujesc?

Igor Dodon – care este patria ta?
Andrian Candu – care este patria ta?
Pavel Filip – care este patria ta?

Nimeni nu contestă ororile războiului și nici faptul că eroii ar trebui cinstiți. Dar nu sunt de acord să cinstim erorile din istorie care au fost băgate intenționat în manualele de istorie de-a lungul anilor. Cine va fi în stare stare să corecteze aceste erori care și astăzi sunt inscripționate pe monumente, iar în loc de marele război pentru apărarea patriei (1941-1945) să fie scris: cel de-al doilea război mondial (1939-1945)? Despre asta am scris acum doi ani, dar nimic nu s-a schimbat.

Așa și trăim.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii