Curtea Constituțională a validat alegerea Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova

Astăzi, 10 decembrie 2020, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, Curtea Constituțională de la Chișinău a pronunțat Hotărârea nr. 30 cu privire la confirmarea rezultatelor alegerilor și la validarea mandatului de Președinte al Republicii Moldova.

Astfel, Înalta Curte a confirmat rezultatele alegerii președintelui Republicii Moldova din 15 noiembrie 2020 și a validat alegerea dnei Maia Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova. Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Totodată, începând cu 9 decembrie 2020, Maia Sandu nu mai este președintele PAS, conformându-se astfel articolului 123 alin. (2) din Codul electoral, care stipulează că până la validarea mandatului, candidatul ales la funcția de Președinte al Republicii Moldova prezintă Curţii Constituţionale confirmarea faptului că nu este membru al vreunui partid politic şi nu îndeplineşte nicio altă funcţie publică sau privată.

Articole similare
Comentarii