Cutremur în Italia de 4,5 grade. Clădiri deteriorate, școli închise, trenuri anulate

Noi șocuri seismice au avut loc în această dimineață, unul de 3,0 grade la ora 6:17, de 3,1 la 6:19 și 3,2 la 6:29, transmite rotalianul.com.

Filippo Carlà Campa, primarul localității Vicchio, a anunțat că a fost deschis un centru operativ pe noul teren sportiv. O unitatea de criză a fost deschisă și în Barberino, iar la ora 7:00 Protecția Civilă a orașului metropolitan și a prefecturii Florența a înființat un centru operațional.

Asta după ce un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter a avut loc în noaptea de duminică spre luni, 9 decembrie la Florența, în Italia. S-au înregistrat clădiri deteriorate la Mugello, iar multe școli au fost declarate închise astăzi. Șocul seismic s-a simțit și la Bologna.

Epicentrul cutremului s-a înregistrat între Scarperia, San Piero și Barberino di Mugello, în provincia Florența. Cel mai puternic șoc seismic a avut loc la ora 4:37 cu magnitudinea detectată de Ingv de 4,5 grade. Două minute mai târziu s-a înregistrat o replică de 3,0 și la ora 4:42 una de 3,2 grade.

Anterior, alte două șocuri puternice, cu magnitudinea 3,2 și 3,4 au avut loc respectiv la ora 3:39 (adâncimea 8 kilometri) și la 3:42 (adâncimea de 9 kilometri).

Școlile au fost declarate închise astăzi la Barberino del Mugello, Scarperia e San Piero, Vaglia, Vicchio, Marradi, Dicomano, Vernio și Borgo San Lorenzo.

Trenitalia a decis suspendarea traficului feroviar începând cu ora 4:36 pentru verificări pe liniile de mare viteză; Florența – Bologna, Florența – Prato, Florența – Borgo San Lorenzo via Vaglia și via Pontassieve, Prato – Pistoia, Florența – Empoli – Pisa.

Articole similare
Comentarii