Dăncilă, votată de liderii PSD pentru a candida la preşedinţia României. “Cred că am şanse”

Viorica Dăncilă a fost votată marţi în Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru a fi candidat la Preşedinţia României, decizia urmând să fie validată la congresul din 3 august, transmite stirileprotv.ro.

Singurul contracandidat în interiorul PSD care ar fi vrut să intre în cursa pentru Cotroceni, Gabriela Firea, nu are susținerea partidului.

Decizia social-democraților vine după ce au eșuat negocierile cu ALDE, partenerii de guvernare, și cu PRO România, partidul lui Victor Ponta, pentru găsirea unui candidat comun.

De asemenea, potrivit unor surse, decizia a fost votată cu majoritate de voturi, existând doar două voturi împotrivă. Urmează și votul din congresul din 3 august.

Anterior, Biroul Permanent Naţional al PSD a ales-o pe Viorica Dăncilă, cu majoritate de voturi, candidat la prezidenţiale din partea partidului.

“Cred că am şanse în faţa lui Klaus Iohannis. Am demonstrat că pot fi premierul tuturor românilor, cred că pot fi preşedintele tuturor românilor. Cred că am demonstrat că pot să-mi reprezint ţara cu demnitate pe plan extern. Este timpul unui preşedinte al României femeie”, a declarat Viorica Dăncilă.

Articole similare
Comentarii