Deputat ACUM: ”Plahotniuc și Șor trebuie obligatoriu audiați în legătură furtul miliardului. Sunt sigur că au multe de povestit”

Deputatul Blocului ACUM, Dumitru Alaiba, membru al Comisiei pentru investigarea furtului miliardului, îi încurajează pe Plahotniuc și Șor să se autosesizeze și să ia legătură cu președintele Comisiei, Alexandru Slusari, pentru a stabili o zi și o oră în care să fie audiați. ”Noi suntem ocupați, dar pentru asta timp găsim. Agenda lor, presupun, e ceva mai liberă”, a scris pe rețelele de socializare deputatul.

Legislatorul adaugă faptul că ”în ultimile luni, în cadrul Comisiei pentru investigarea furtului miliardului, au fost audiați mai mulți demnitari – foști și actuali. Platon, Filat, Drăguțanu, Leancă, Candu, Chetraru, Gurin și mulți, mulți alții. Lista este lungă”.

”Totuși, sunt doi cetățeni care nu au fost audiați și care trebuiesc obligatoriu audiați. Vorbesc de Plahotniuc și Șor.

Știu că sunt fugiți din țară și nu sper să revină de dragul audierilor. Dar noroc de tehnologiile secolului 21. Putem și prin Skype, la urma urmei. Este important să îi audiem și pe ei. Sunt sigur că au multe de povestit, iar noi avem foarte multe întrebări anume la ei. Declarațiile lor trebuie să figureze în raport. Dacă, se cred cumva nevinovați, asta este o ocazie să ofere o explicație care va figura, într-un fel sau altul, într-un raport oficial.

Îi încurajez să se autosesizeze și să ia legătură cu președintele comisiei pentru a stabili o zi și o oră. Noi suntem ocupați, dar pentru asta timp găsim. Agenda lor, presupun, e ceva mai liberă”, a mai scris Dumitru Alaiba pe Facebook.

Articole similare
Comentarii