Din cauza unei guvernări iresponsabile, R. Moldova ratează în acest an 100 de milioane de euro din partea UE

Despre asistența financiară pe care Uniunea Europeană este gata să o ofere R. Moldova, după ce guvernarea de la Chișinău realizează reformele și angajamentele asumate în Acordul de Asociere cu UE vorbeam încă în luna mai a anului trecut în cadrul unei emisiuni pe care o realizam în studiourile Parlamentului European (la Bruxelles) cu europarlamentarul Siegfried Mureșan. A trecut un an de atunci, iar actuala putere de la Chișinău nu a fost în stare să realizeze reformele și să absoarbă acești bani pe care ni-i oferă Uniunea Europeană. Iată ce avem de fapt în fruntea țării: o guvernare iresponsabilă față de proprii cetățeni, un elev care nu și-a făcut temele de acasă.

Dar atenție! cum încearcă guvernarea să deplaseze accentele și să facă vinovată opoziția de toată această situație. Ieri, ministrul Finanțelor a declarat, în cadrul audierilor la Comisia parlamentară pentru economie, buget şi finanțe, că banii nu vor veni în Moldova din cauza opoziției care ca și cum “a dezinformat Comisia Europeană”, iar, din acest motiv, acordul privind asistența a fost semnat cu trei luni mai târziu decât era planificat.

http://radiochisinau.md/ministrul-finantelor-a-declarat-ca-rmoldova-nu-va-primi-cele-100-milioane-de-euro-din-partea-ue-din-cauza-opozitiei—68409.html

Așadar, actuala guvernare dă vina pe oricine, numai nu pe ea însăși de eșecul în privința acestei asistențe financiare. Cum oare e posibil ca un ditamai Parlament Europnean, Comisie Europeană, Consiliu European, alte structuri europene să fie dezinformate de partidele de opoziție de la Chișinău?! Dacă mergem după logica celor de la guvernare, puterea partidelor de opoziție de la Chișinău este una imensă și poate influența decizii luate în interiorul UE. Sunt basme și povești.

Amintiți-vă ce spunea recent premierul Pavel Filip, revenit de la Bruxelles, că mai sunt de realizat 2 puncte din cele 10 condiții impuse de Uniunea Europeană pentru ca Moldova să poată beneficia de asistența financiară. Cât de optimiști erau cei de la guvernare, dar și unii europarlamentari (Andi Cristea) care făceau declarații la Chișinău că în scurt timp vor veni milioanele de euro în Moldova. Au fost trucuri ieftine de manipulare a opiniei publice, de îmbobinare a oamenilor.

Întreaga responsabilitate trebuie să și-o asume actuala guvernare. Și pentru acest eșec trebuie taxată dur de către alegători.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog  și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii