Directorul ANSA Vladislav Cotici a demisionat: Mesajul transmis pe rețelele de socializare

Directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Vladislav Cotici, și-a prezentat demisia din funcție.

Pe pagina de Facebook a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici a transmis că este ”onorat” că a făcut parte din echipa deosebită al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Cariera mea s-a bazat întotdeauna pe profesionalism, responsabilitate și o conlucrare constructivă în realizarea obiectivelor stabilite. Relația mea cu oamenii s-a bazat pe o comunicare eficientă și respect reciproc.

Astfel, politica noastră comună a fost să responsabilizăm producatorul și să îndemnăm cetățenii ca grija pentru siguranța alimentelor să devină o tradiție zilnică în casa fiecăruia.
Recunosc, trăiesc și clipe de regret, pentru că împreună am avut și unele provocări pe care nu am reușit sa le ducem pana la capăt, dar in același timp simt si mândria pentru succesele profesionale remarcabile. Astfel, prin dedicație am consolidat o echipă de succes și o prietenie de durată.

Sunt sigur că vom avea tangențe profesionale în continuare, ori cauza pe care ne-am propus-o este una în beneficiu societății, în beneficiul cetățeanului și a sănătății copiilor noștri.
Acesta rămâne și obiectivul meu în continuare – să fiu util țării și să aplic experiența pentru o societate sănătoasă”, a transmis Vladislav Cotici, care a exercitat funcția de director general al ANSA de pe 2 decembrie 2019.

Amintim aici că Portalul Nr.1 al Diasporei ER NEWS a efectuat o investigație cu privire la gestionarea crizei oxidului de etilenă în R. Moldova (o substanța cancerigenă găsită în mai multe produse alimentare) și a sesizat în câteva rânduri ANSA pe acest subiect. Dar până la această oră, nu am primit niciun răspuns.

Investigația o puteți citi aici:

Cum cetățenii din Moldova consumă alimente contaminate cu substanțe cancerigene și cum autoritățile nu reacționează

Ca urmare a acestei situații, pe data de 6 septembrie am sesizat Cancelaria de Stat, în persoana premierului Natalia Gavrilița, (superiorul ierarhic al ANSA), solicitând informații despre gestionarea crizei oxidului de etilenă în R. Moldova. Potrivit Legii Nr. 982 din 11-05-2000 privind accesul la informație, instituția are 15 zile la dispoziție pentru a oferi un răspuns.

Citește și:

Alimente ce conțin oxid de etilenă, o substanță cancerigenă, pe rafturile magazinelor din R. Moldova. Ce face ANSA?

Articole similare
Comentarii