Ei sunt aleșii locali care susțin Guvernul Sandu și noua majoritate parlamentară

Zeci de reprezentanți ai administrației publice locale, primari și consilieri locali, s-au adunat astăzi în fața Parlamentului pentru a-și arăta susținerea pentru noul Legislativ și noul Guvern de la Chișinău.

Aleșii locali au venit cu o declarație privind situația politică din Republica Moldova și starea democrației locale.

Iată textul integral al acesteia:

“Constatând cu îngrijorare criza politică în care a fost aruncată Republica Moldova;

Considerând inadmisibilă dictatura latenta a PD și a liderului acestuia care au uzurpat puterea de stat;

Constatând blocarea premeditată a reformei de descentralizare a puterii și de consolidare a autonomiei locale prin subordonarea, subjugarea autorităților publice locale de nivelurile 1 și 2;

Condamnând cu vehemență presiunile exercitate asupra aleșilor locali prin teroare și șantaj;

Susținând prevederile Cartei Europene a Autonomiei Locale privind apărarea și întărirea puterii locale ca o contribuție importantă la edificarea unei Europe fondate pe principiile democrației și ale descentralizării puterii, solicităm:

Respectarea de către PD a principiilor statului de drept, a bunei credințe și transmiterea conformă, civilizată a puterii în conformitate cu voința cetățenilor exprimată prin votul din 24 februarie curent.

Încetarea imediată a terorii asupra aleșilor locali prin intermediul autorităților statului subordonate politic/ oligarhic.

Adresăm Parlamentului Republicii Moldova apelul privind organizarea alegerilor generale locale în conformitate cu legislația în vigoare.

Ne exprimăm încrederea și susținerea Guvernului Maia Sandu și suntem ferm convinși în stabilirea unui parteneriat durabil între Guvern și autoritățile publice locale întru descentralizarea puterii și consolidarea democrației și autonomiei locale  în beneficiul colectivităților locale și a cetățenilor.

Facem apel către toți cetățenii privind susținerea noii puteri politice în vederea stabilizării situației și creării premiselor de relansare a RM”.

Articole similare
Comentarii