Fețele Independenței sau cum liderii opoziției au fost alungați cu forța de către poliție de la monumentul lui Ștefan cel Mare

Maia Sandu și Andrei Năstase alungați din PMAN. Imaginile din această dimineață, chiar de Ziua Independenței, care surprind momentul când poliția intervine și îi alungă cu forța pe protestatarii în frunte cu liderii opoziției Maia Sandu și Andrei Năstase, arată cel mai bine situația în care se află astăzi R. Moldova. Cuvintele nu își mai au rostul.

În această dimineață, manifestanții au înconjurat monumentul domnitorului, scandând „Jos dictatura” și „Independența este a poporului”, scrie agora.md.

La fața locului au venit angajații Poliției și juristul Primăriei, Valeriu Bogdan, încercând să-i convingă pe protestatari să plece, întrucât oficialii din Guvernul Filip urmează să depună flori la monument cu ocazia Zilei Independenței.

„Pe perioada desfășurărilor evenimentelor oficiale, conform art.5 legea 26, evenimentul lor se sistează temporar. După finisarea evenimentelor oficiale, ei vor putea decide unde să protesteze”, a declarat un angajat al Poliției.

Ulterior, la fața locului au venit polițiștii mascați, iar o voce difuzată prin megafon a îndemnat protestatarii „să plece, în caz contrar, o să folosim forța”.
(sursa: agora.md)

În reacția sa, ministrului de Interne, Alexandru Jizdan s-a arătat mulțumit de activitatea poliției din această dimineață, potrivit unimedia.info.

Ministrul a declarat că nu au fost abuzuri și că poliția i-a invitat pe toți să scrie cereri la Serviciul Protecție Internă și Anticorupție: “Deocamdată nici unul nu a acceptat să vină să scrie cerere. Invităm pe toți. Dacă va fi vreun abuz, ne vom autosesiza”. (sursa: unimedia.info)

Articole similare
Comentarii