Iată cum politicienii francezi au mințit despre România: A fost o intoxicare

Zilele trecute, publicația franceză ”Le Monde” a publicat un articol în care precizează că liderii partidului RN au mințit în privința României.

În campania pentru alegerile europene din 26 mai, Marine Le Pen şi Thierry Mariani de la Rassemblement national (RN) au afirmat că România ar fi negociat un acord cu Pakistanul pentru a aduce 500.000 de muncitori în ţară. Pentru RN, este o metodă de a arăta cu degetul spre o Uniune Europeană (UE) care, potrivit afirmaţiilor sale, ar lăsa să intre mână de lucru străină semnificativă în interiorul graniţelor europene. Doar că cele două ţări n-au negociat nimic niciodată. Ministrul afacerilor externe român a dezminţit aceasă informaţie, transmite stiridiaspora.ro.

Ce au spus cei doi politicieni francezi

Marine Le Pen a arătat cu degetul spre acest presupus acord la un miting la Draguignan (Var) pe 10 mai:

“Aş vrea să vă dau un exemplu concret despre această maşinărie nebună care este Uniunea Europeană. Pe 17 aprilie, România a încheiat un acord cu Pakistanul pentru a aduce 500.000 de muncitori pakistanezi în România. Aţi auzit bine, 500.000 de pakistanezi vor intra în Europa pe uşa românească. Şi ministrul român ne explică prosteşte că ar fi nevoie de un milion. Şi de ce? Pur şi simplu pentru că România, care şi-a exportat mâna de lucru, în special prin intermediul muncitorilor detaşaţi, duce lipsă de forţă de muncă”.

Şi tot ea a vorbit şi pe platourile BFM-TV pe 12 mai:

“Ştiţi că România a făcut un acord cu Pakistanul să aducă 500.000 de muncitori pakistanezi în România? Pentru că două milioane şi jumătate de români au plecat să muncească în alte ţări şi pentru că aceştia sunt ieftini”.

Invitat la France Inter pe 12 mai, fostul deputat al Les Républicains (LR) şi actual candidat la alegerile europene pe lista RN, Thierry Mariani, a afirmat acelaşi lucru:

“Există un caz extrem despre care nimeni nu vorbeşte, pe care vă invit să-l vedeţi în presă, România. România, care a pierdut 2,5 milioane de locuitori din cauza exodului spre ţările mai bogate, negociază cu Pakistanul 500.000 de muncitori pakistanezi care vor veni să-i înlocuiască pe români în ţara lor”.

De ce a fost dezminţit acest lucru

Marine Le Pen şI Thierry Mariani vorbesc despre o întâlnire organizată la Islamabad (Pakistan) pe 17 aprilie între ambasadorul României în Pakistan, Nicolae Goia, şi asistentul special al ministrului pakistanez al teritoriilor de peste mări şi dezvoltării resurselor umane, Zulfikar Bukhari.

La această întâlnire, s-ar fi spus că “România doreşte să aducă 500.000 de muncitori pakistanezi”. Un comunicat al ministerului pakistanez al informaţiilor precizează că în timpul acestei întâlniri “cei doi demnitari au convenit să creeze un mecanism care să permită o migraţie sigură şi securizată a a muncitorilor pakistanezi spre România”.

La rândul său, Ministerul afacerilor externe român a publicat un comunicat de presă în care precizează că întâlnirea nu s-a încheiat cu vreun acord de cote între cele două ţări.

Articole similare
Comentarii