Iată unde puteți semna pentru Unire și pentru modificarea Constituției României în acest sens

Mâine, 15 mai, se dă startul colectării a 1 milion de semnături pentru Unirea Republicii Moldova cu România! În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Alianței pentru Centenar au declarat că semnăturile vor fi colectate în România, Republica Moldova și diaspora, iar acestea vor avea valoare juridică, fiind folosite pentru modificarea Constituției României. Campania de strângere de semnături va dura până pe 1 septembrie 2018.

„În primul rând, milionul de semnături va fi folosit pentru modificarea Constituției României, cu adăugarea unui preambul în care să fie consfințit și menționat expres obiectivul national de reîntregire a tuturor teritoriilor românești. De asemenea, va fi formulată o listă de cerințe față de Uniunea Europeană ce prevăd relațiile și realitățile celor două state românești. Însă cel mai important – vom declanșa procesul de referendum consultativ privind Unirea Republicii Moldova cu România”, a declarat Vlad Bilețchi în cadrul conferinței de presă.

Există trei modalități prin care cei interesați pot semna pentru Unire:
1. La sediul Asociației UNIREA – ODIP (str. 31 august 1989, nr. 98, oficiul 506)
2.La unul dintre corturile care vor fi deschise zilnic până la ora 19.00. Pentru început, vom fi amplasate corturi în fața Poștei Centrale și la intersecția străzii Dokuceaev și șos. Hâncești.
3. La voluntarii cu liste mobile, care se vor deplasa prin locurile publice și vor colecta semnături”

Cei care doresc să devină voluntari în strângerea de semnături pentru reîntregirea cu România, se pot înscrie pe site-ul www.semnez.eu.

„Semnăturile pentru Unire vor ajunge la Parlamentele de la Chișinău, București și Bruxelles și astfel vom transmite un mesaj important pe arena internațională – românii din Republica Moldova și România vor Unirea”, a declarat Bianca Roșcovanu, coordonator „UNIREA – ODIP”.

Astăzi, Barometrul de Opinie Publică, realizat la comanda Institutului de Politici Publice, a arătat că doar 24% dintre respondenți s-au declarat pentru unirea celor două state românești, iar 57%  s-au arătat contra, o cifră destul de mare de altfel. O altă consultare publică, făcută recent, cu privire la Unirea cu România arăta că 55% din locuitorii municipiului Chișinău își doresc reîntregirea neamului românesc. Cifrele reale însă vor fi semnăturile oamenilor care sunt gata să își asume direct acest deziderat și să se implice pentru ca Unirea să se producă într-un termen cât mai scurt.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog și să se înscrie în grupul Vocea diasporei.

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii