În Ucraina sunt uciși copii, oameni care stau la coadă pentru pâine, iar pentru Putin operațiunea militară în Ucraina este un „succes”

Peste 100 de copii au fost uciși până acum în atacurile pe care militarii ruși le desfășoară în Ucraina. Astăzi cel puțin 10 persoane au murit, după ce un obuz a căzut peste un grup de oameni care stăteau la o coadă pentru pâine în orașul Cernihov, din nordul Ucrainei. Primari și viceprimari din orașele ucrainene sunt răpiți de ruși. Școli și spitale distruse ca urmare a atacurilor trupelor ruse. Toate acestea se întâmplă de 21 de zile în Ucraina, sub ochii noștri, ai celor care privim războiul de la televizor sau de pe rețelele de socializare.

Iar între timp, stăpânul de la Kremlin dă asigurări că operațiunea sa militară din Ucraina este un „succes” și spune că Moscova nu va lăsa această țară să devină o zonă pentru „acțiuni agresive” împotriva Rusiei.

„Operațiunea se desfășoară cu succes, în strictă conformitate cu planurile prestabilite”, a spus Putin în cadrul unei ședințe de guvern transmisă la televiziune, asigurând încă o dată că nu are intenția de a „ocupa” Ucraina.

Președintele rus a considerat, de asemenea, că avalanșa de sancțiuni și condamnări occidentale care lovesc Rusia, economia ei, sportivii și lumea culturală este comparabilă cu persecuții antisemite. „Occidentul a renunțat la masca decenței și a început să acționeze în mod neplăcut. Există paralele cu pogromurile antisemite”, a spus el.

El a promis o serie de ajutoare financiare persoanelor fizice și întreprinderilor pentru a face față avalanșei de sancțiuni, asigurându-se că „Blitzkrieg-ul” economic occidental împotriva Rusiei este depășit. Recunoscând o situație „deloc simplă” și inflația în creștere, el s-a angajat să majoreze „minimul de existență, salariile funcționarilor publici”, pensiile și să înlăture obstacolele administrative din calea afacerilor.

Dar cine îl mai crede? Oare cei din anturajul lui Putin și-au pierdut și ei complet rațiunea? Cine va îndrăzni să îl oprească pe stăpânul de la Kremlin și mai ales când se va întâmpla acest lucru. Iată marea dilemă a momentului.

Articole similare
Comentarii