Incendiul devastator de la Notre-Dame și sute de musulmani care sărbătoresc „Răzbunarea lui Allah”

Incendiul devastator de la Notre-Dame. În timp ce o lume întreagă este îndurerată, pe rețelele de socializare apar sute de mesaje care exprimă bucurie și fericire că simbolul creştinismului, Notre-Dame din Paris, s-a făcut cenuşă. „Allah este mare”, scrie pe Twitter Mohammad Noura sub fotografia catedralei Notre-Dame în flăcări. „Este răzbunarea lui Dumnezeu împotriva rasiştilor colonialişti”, notează Walid Channouf, care scrie un tweet într-o franceză perfectă. Iată câteva dintre aceste mesaje care circulă nestingherit pe Facebook sau Twitter.

O publicație italiană, Il Giornale merge mai departe și scrie că acest incendiu ar putea fi o răzbunare cu câteva zile înainte de Paşti, care ar putea ascunde ceva mai mult decât un accident nefericit.

Nu este exclus, cum s-a întâmplat în trecut, ca Statul Islamic să revendice incendiul, deşi nu are nicio responsabilitate. În înregistrările video montate artistic pentru a semăna teroare apăreau de mai multe ori prăbuşirea Turnului Eiffel sau incendii la biserici şi catedrale, precum Notre-Dame, care reprezintă simbolul creştinismului, scrie hotnews.ro.

Procuratura din Paris va cerceta motivele incendiului, chiar dacă momentan nu există indicii de atac terorist. Însă, în ultimele luni, bisericile din Franţa au fost afectate de un val de vandalisme şi incendii. Capela unde a fost filmată pelicula celebră „Codul lui Da Vinci” a fost incendiată. În februarie, vandalii au făcut bucăţi statui cu Fecioara Maria şi cu Iisus.

Pare o coincidenţă incredibilă, dar chiar luni a fost condamnată la opt ani de închisoare, Ines Madani, o tânără aspirantă kamikaze franceză, care a încercat să dea foc unui automobil plin cu butelii cu gaz lângă catedrala Notre-Dame pentru a fi devorată de flăcări.

Articole similare
Comentarii