Klaus Iohannis la Chișinău: România acordă R. Moldova până la 200 000 de doze de vaccin anti-COVID-19

România va acorda Republicii Moldova până la 200.000 de doze de vaccin anti-COVID-19. Anunțul a fost făcut de către președintele României, Klaus Iohannis, care se află într-o vizită oficială în R. Moldova.

„România va asigura până la 200 de mii de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău a unei echipe de experți români care să ajute la strategia de vaccinare. Este nevoie de cooperarea autorităților din RM și implicarea acestora. România va furniza medicamente pentru îngrijirea pacienților care suferă de COVID-19”, a precizat liderul de la Cotroceni.

Lotul de vaccinuri va ajunge la Chișinău în curând și va fi însoțit de o echipă de experți români care vor ajuta specialiștii noștri să se pregătească de vaccinare.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai anunțat că statul român va acorda 6 000 de tone de motorină în ajutor agricultorilor din Republica Moldova.

Amintim că președintele României efectuează astăzi, 29 ianuarie, o vizită în Republica Moldova, prima după o perioadă de cinci ani de zile. Aceasta este prima vizită la nivel înalt primită, la Chișinău, de Maia Sandu, după preluarea mandatului de președintă a țării.

 

Articole similare
Comentarii