Klaus Iohannis: România sprijină integrarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei în UE. Locul lor e în familia europeană

Președintele Klaus Iohannis spune că România sprijină „pe deplin” integrarea Ucrainei, a Republicii Moldova și a Georgiei, la UE. Declarația vine după ce Ucraina, aflată sub invazia Rusiei, a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană, transmite digi24.ro.

„România sprijină pe deplin integrarea Ucrainei, precum și a Republicii Moldova și a Georgiei, la Uniunea Europeană”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

„Locul acestor parteneri ai UE este în familia europeană, iar România va face tot posibilul ca acest lucru să devină realitate”, a continuat șeful statului.

Despre faptul că R. Moldova ar trebui să nu fie doar simplu spectator, dar și actor în aceste vremuri și să cerem și noi fie aderarea la UE, fie reunirea cu România am scris ieri. Articolul îl găsiți mai jos:

Sub ochii noștri, mitul că Putin este invincibil se ruinează. R. Moldova: actor sau spectator al scrierii istoriei?

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat luni cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene din Belarus. Zelenski a spus că țara ar trebui să fie primită în Uniunea Europeană în procedură de urgență.

Președinții din opt state ale Uniunii Europene au cerut, luni, acordarea imediată a statutului de țară candidată pentru Ucraina și deschiderea negocierilor de aderare a acesteia la blocul european, potrivit unei scrisori deschise.

„Noi, preşedinţii statelor membre UE: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia credem cu tărie că Ucraina merită să primească imediat o perspectivă de aderare la UE”, se arată în scrisoare.

Articole similare
Comentarii