Laura Codruța Kovesi, candidată la președinția României?

De când a fost revocată din funcția de procuror șef al DNA, despre viitorul Laurei Codruța Kovesi se discută intens în presa din România și pe rețelele de socializare. Va renunța fosta șefă DNA la statutul său de procuror și se va implica în politica mare a României? Este interesată să candideze pentru prezidențialele din România care vor avea loc anul viitor?

Primul schimb de mesaje de acest gen între președintele USR Dan Barna și fosta șefa a DNA, Laura Codruța Kovesi s-a consumat ieri, 10 iulie.

Președintele USR a invitat-o în partid pe Kovesi, iar aceasta i-a răspuns că vor putea sta de vorbă când se va întoarce din concediu. Barna a precizat că, dacă partidul decide să o susțină, în cazul în care aceasta decide să renunțe la cariera de procuror și să se înscrie în USR, poate fi un candidat la prezidențiale, scrie hotnews.ro.

„Am primit un mesaj de mulţumire în care a apreciat cumva suportul nostru şi a spus că pentru perioada următoare se va retrage puţin, neavând concediu de 5 ani, după care vom putea să stăm de vorbă în perioada următoare. I-am spus că respectăm anunţul şi decizia de a rămâne procuror în perioada următoare şi orice decizie privind implicarea politică şi paşii următori aparţin exclusiv doamnei Kovesi. Nu se pune problema de refuz în acest moment pentru că oferta mea a fost aceea de a-i spune că uşile USR sunt deschise şi de a o invita în partidul nostru. Dincolo de asta, evident că viitorul va decide. E nevoie de o solidaritate şi de unitate a forţelor care vor un stat european şi un stat democratic”, a spus președintele USR.

Astăzi secția de procurori a CSM a decis că fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi se întoarce la DIICOT Sibiu. Ea a lucrat la DIICOT Sibiu înainte să fie numită procuror general al României și apoi procuror-șef al DNA.

În același timp, Inspecția Judiciară a demarat o nouă cercetare disciplinară pe numele fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi, după ce instituția pe care a condus-o a emis un comunicat de presă în luna februarie, unde ar fi fost difuzate informații din dosarul familiei Cosma, în curs de soluționare, scrie Mediafax.

Cei de la PSD deja s-au grăbit să vină cu atacuri. Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a declarat aseară, la România TV, referitor la ipoteza că Laura Codruța Kovesi ar putea candida la alegerile prezidențiale, că nu va apuca să facă acest pas, deoarece vor ieși la iveală „lucruri îngrozitoare” despre fosta șefă a DNA.

Așadar, o asemenea candidatură la funcția de președinte al României ar fi cât se poate de plauzibilă. Laura Codruța Kovesi are susținere populară, în special a celor care au ieșit la proteste să apere justiția din România, este văzută și remarcată cu ochi buni de partenerii europeni care au reacționat cu îngrijorare la anunțul privind revocarea ei din funcția de șefă a DNA. Rămâne însă o mare necunoscută la mijloc, cât de rapid trusturile de media ale PSD o vor face praf pe Laura Codruța Kovesi prin campanii de denigrare a imaginii și cât de mult se vor lăsa păcăliți și manipulați oamenii de către presa de partid. Multe necunoscute sunt la mijloc, dar deja ecuația alegerilor prezidențiale din 2019 în România pare a prinde contur.

Articole similare
Comentarii