Marea Britanie testează ce ar însemna reintroducerea controalelor vamale la frontierele cu UE

Marea Britanie a făcut zilele trecute un test pentru a afla cum s-ar desfășura transporturile în cazul unui „Brexit dur”, care presupune reintroducerea controalelor vamale la punctele de trecere din regat în Europa.

Testul numit „Operatiunea Brock” s-a desfășurat la Dover. La ore de vârf, până la 16.000 de camioane tranziteaza acest port, venind sau îndreptându-se către Calais, Franța, de cealaltă parte a Canalului Mânecii.

Pentru a afla cât de mari vor fi cozile și ce măsuri trebuie să ia, autoritățile britanice au controlat în vamă 150 de camioane, ca test. În cadrul acțiunii, sectoare rutiere nefolosite, dar și un aeroport nefolosit de la Manston, situat la 32 de kilometri nord de Dover, au fost transformate în parcări.

„În cadrul Operatiunii Brock, vom face astfel încât sistemul să fie deplin operațional”, a anunțat o purtătoare de cuvânt a Ministerului britanic al Transporturilor.

Autoritățile de la Londra sunt obligate să ia în calcul un Brexit fără acord, în condițiile în care mai e puțin până la separarea dintre Marea Bitanie și UE, iar mulți dintre miniștrii Cabinetului May susțin, în continuare, că acordul pentru Brexit este „mort”.

Sursa: Ziare.com

Articole similare
Comentarii