Master class-ul de sărutare a icoanelor

Mai nou, la primăria capitalei se fac master class-uri despre cum să te speli de păcate și să îți demonstrezi nevinovăția în fața întregii lumi. Spui că nu știi nimic, îți faci semnul crucii și săruți icoana.

Un asemenea master class ne-a oferit ieri primarul mun. Chișinău Dorin Chirtoacă și pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată, pentru a demnostra tuturor că ei nu au nicio vină în tragedia care s-a produs în cantina “La soacra”, din Piața Centrală.

Păi, cum să nu îl crezi pe primar că e nevinovat dacă el și-a făcut semnul crucii și a sărutat icoana în fața camerelor de luat vederi? Cu însemnele Domnului nu glumești.

http://www.jurnal.md/ro/social/2016/4/11/primarul-chirtoaca-si-pretorul-sectorului-centru-au-sarutat-o-icoana-ca-sa-le-demonstreze-victimelor-tragediei-la-soacra-ca-nu-au-nicio-vi/

 

Dacă furi, dar mergi la preot și de spovedești, atunci ți se iartă păcatele. Mai poți fura și iar mergi la preot respectând aceeași procedură.

Dacă omori, mergi în instanță de judecată, plătești cui trebuie și ieși basma curată, mergi la preot pentru dezlegare de păcate.

Dacă mai vine câte o icoană făcătoare de minuni, apoi e clar că te faci ca nou și fără de păcate dacă o săruți sau treci pe sub icoană.

Da, suntem un popor credincios. Dar ceva totuși mi se pare în neregulă cu această credință. Nu te poți spăla de păcate sărutând o icoană, cei care se fac responsabili, trebuie să răspundă pentru asta. Legea ar trebui să fie lege pentru toți.

Ce înțelege primarul capitalei Dorin Chirtoacă prin faptul că nu este vina lui pentru tragedia care s-a întâmplat în cantina de “La soacra”? E clar că nu el a făcut să explodeze butelia de gaz. Dar cine a permis să fie folosită o asemenea butelie într-un asemenea local?

Dacă fostul premier al României, Victor Ponta ar fi sărutat și el icoanele, azi ar fi fost în funcție, pentru că e limpede că nu el a provocat incendiul din “Colectiv”, care a dus la peste 60 de morți. Dar, demnitarul, sub presiunea străzii, și-a prezentat demisia.

Asta este diferența când trăiești într-o țară europeană și una care este eșuată.

Dar liberalul Dorin Chirtoacă ne-a promis că un primar tânăr poate construi o capitală europeană. Cât mai credem în povești?

Articole similare
Comentarii