Mesajul Alei Nemerenco: ”Noi plătim taxele și întreținem acest stat! Voi doar ne furați”

Consiliera din Consiliul Municipal Chișinău, expertă în politici de sănătate, Ala Nemerenco vine cu un mesaj pe rețele de socializare către oameni înainte de alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Ala Nemerenco explică, în mesajul postat pe Facebook, pe înțelesul tuturor că noi, cetățenii acestei țări, întreținem statul și ne întreținem pe noi, că noi plătim pentru orice în țara asta.

Iată mesajul Alei Nemerenco postat pe rețelele de socializare:

”Să ținem aminte!
Nu statul plătește pensii și nici salarii bugetarilor, ci noi, plătitorii de taxe. Nici Guvernul, nici ministerele, nici agențiile, și nici autoritățile locale nu au nicio lețcaie, ei cheltuie banii noștri, ai plătitorilor de taxe și diferitor contribuții: impozitul pe venit, TVA, impozitul privat, taxele vamale, taxele rutiere, impozitul pe avere, impozitul pe bunurile imobiliare, taxele pentru resursele naturale, taxa pentru amenajarea teritoriului, taxa pentru unităţile comerciale şi/sau de prestări servicii, taxa pentru parcare, taxa pentru salubrizare, contribuția de asigurare medicală și multe multe altele.

Aceasta trebuie sa o țină minte fiecare. Noi întreținem statul și ne întreținem pe noi

Noi plătim pentru orice în țara asta – drumuri făcute aiurea și cu iz electoral, arene, străzi neluminate și alte locații la care demnitarii nu-și dau rândul să taie panglici. Fiecare bănuț cheltuit este al nostru. Rolul statului este doar de a-l distribui transparent și gestiona corect.

Tare aș vrea să vad la fiecare intersecție din țară câte un billboard mare care să ne aducă aminte despre aceasta în fiecare dimineață, zi și seară. Atât nouă, cât și lor când trec pe acolo în limuzine de lux cu geamuri fumurii. Poate se apucă vre-un ONG de așa ceva?”

***

Dacă cetățenii noștri ar înțelege acest lucru, dacă ar pătrunde în esența acestor cuvinte, acestui mesaj, ar cere o mai mare responsabilitate din partea politicienilor, nu i-ar mai ridica pe piedestal și nu și-ar mai crea idoli din politicieni corupți.

Articole similare
Comentarii