Misiunea Silvia Radu la primărie îndeplinită. Urmează bătălia Ceban-Năstase

Candidata (in)dependentă în alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului a anunțat că pleacă de la primărie. Spune că partidele și-au făcut jocurile lor și că va fi un tur doi al alegerilor exclusiv politic. Este incorectă o asemenea abordare din partea Silviei Radu. Ea și-a îndeplinit bine rolul la primărie, a demis pe cine a trebuit și a putut, a asigurat un interimat pentru a face jocurile puterii și a pune în aplicare scenariile din alegeri. Acum probabil pleacă într-o vacanță bine meritată.

Faptul că, în paralel cu primăria, mai era director la încă două companii, denotă și mai evident că în fruntea capitalei Silvia Radu a fost plasată cu o misiune clară, care a luat sfârșit. Și-a luat onorariul și pleacă liniștită în drumul ei. Poate vreo funcție în PD în curând sau poate ambasadoare? că tot e la modă în ultima vreme să fie trimiși ambasadori pe linie de partid și cărora PD le mulțumește în felul acesta pentru activitate fructuoasă pentru binele partidului.

Pe de altă parte, să nu uităm de turul doi al alegerilor, care va avea loc peste 2 săptămâni. Ceban-Năstase este lupta care trebuie să îi motiveze pe cetățenii să iasă la urnele de vot. Socialistul Ion Ceban are în momentul de față aproape 41% din voturi, e adevarat, dar sunt 41% din 35,53% din alegătorii care sunt înscriși în Chișinău. Este nevoie de o mobilizare pentru o participare și mai mare în turul doi de scrutin, iar alegerea să fie una clară pro-europeană.

Pentru moment, Andrei Năstase încă nu este ”pătat” de schemele celor care au fost și sunt la guvernare (mă refer la PLDM, PL, PD). Așa că ce se așteaptă de la el, odată devenit primar, este să se angajeze să facă public tot ce s-a întâmplat în acești ani la primărie. Acesta este instrumentul lui cel mai puternic, iar ceea ce nu poate fi făcut public, să ajungă în instanțele internaționale. În felul acesta, încet-încet, acest teritoriu poate fi scos din glod, ca ulterior toți cei care se fac vinovați de furturi în această țară să fie pedepsiți, cu obligativitatea de a întoarce tot ce au furat. Dar nu așa cum s-a întâmplat cu liderul PCRM, Vladimir Voronin. Pe de o parte, când PLDM era în opoziție, a întocmit un ”Dosar al guvernării comuniste” de sute de pagini, ca ulterior, când au ajuns la guvernare, să uite de toate promisiunile făcute, iar Vladimir Voronin să se plimbe nestingherit prin Parlament, din funcția sa de deputat. Nu, așa nu merge. Cu siguranță, nu asta așteaptă oamenii de la un politician care spune că va scoate țara din noroi.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog  și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii