Mitingul Diasporei la București: Incidente, gaze lacrimogene, asistență medicală

UPDATE: Sunt peste 20 de mii de oameni la această oră în Piața Victoriei din București, dar și mult mai mulți jandarmi decât la alte proteste.

Peste 2.000 de persoane protestează în Piața Victoriei din București la Mitingul Diasporei. După câteva ore de protest au avut loc și primele incidente. Manifestanții au încercat să rupă cordonul din fața sediului Guvernului, moment în care forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene. În zonă au fost dislocați jandarmi echipați pentru intervenție, scrie hotnews.ro.

Tensiuni între unii protestatari și forțele de ordine. Manifestanții huiduie și strigă ”Fără Violență” și ”Jandarmeria apără hoția!”. De la o portavoce se cere jandarmilor să nu mai dea cu gaze că sunt copii. În primul rand, cel care forțează cordonul, sunt oameni care aruncă cu sticle in jandarmi.

Șapte protestatari, prezenți în Piața Victoriei, au avut nevoie de intervenția medicilor, după ce li s-a făcut rău, potrivit Mediafax.

Presa din Româania scrie că mii de români din ţară şi din străinătate s-au mobilizat pentru a participa la mitingul de astăzi din Piaţa Victoriei din București. Ei cer demisia Executivului, nemulţumiţi de modul de guvernare al social-democraţilor şi de decizile luate de aceştia privind legile justiţiei şi Codurile penale, de demiterea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, de gafele premierului Viorica Dăncilă şi de faptul că liderul PSD Liviu Dragnea se află la conducerea Camerei Deputaţilor în pofida faptului că a fost condamnat la închisoare, relatează News.ro. Primele maşini cu protestatari au sosit în Piaţa Victoriei încă din timpul nopţii, scrie digi24.ro.

VIDEO de la protest puteți urmări aici:

http://www.digi24.ro/live/digi24

Articole similare
Comentarii