Mostră cum trebuie de vorbit cu oamenii care l-au ales pe Dodon

Zilele trecute am găsit pe Facebook o postare extrem de bună a directoarei Ziarului ”Expresul” de la Ungheni, Lucia Bacalu-Jardan, pe care am citit-o cu mare interes și am decis să o public și aici. Este un exemplu foarte bun cum trebuie de vorbit cu oamenii care l-au votat pe Igor Dodon, cel care a promis ”marea și sarea”, dar care nu face decât să ofere concerte gratuite. Oare cine se poate hrăni din concerte?! De parcă pentru asta merită un politician să fie ales în funcția de președinte. Concertele și Kirkorov sunt armele de seducție și de creștere a popularităii lui Dodon, iar lumea, din păcate, se prinde în această horă a prostiei.

Așadar, dacă cineva vă întreabă să îl ajutați în vreun fel sau altul, iată o formulă destul de adecvată ca să îi răspundeți. Cazul de mai jos redă dialogul cu o persoană care a sunat la redacția ziarului “Expresul”, pentru ajutor.

– Vă rog să mă ajutați. Sunt invalidă, am o pensie mică…
– Cu ce vă pot ajuta?
– Să vorbiți cu președinta raionului, poate le spune celor de la Asistența Socială să-mi dea o indemnizație.
– De ce nu vă adresați dumneavoastră personal?
– Eu m-am adresat lui Dodon, Igor Nicolae. I-am trimis un mesaj pe adresa lui electronică, i-am scris și o scrisoare. Nu mi-a răspuns.
– Dar l-ați ales, v-ați bucurat că a ajuns președinte?
– Da pe cine trebuia de ales?
– Pe Maia Sandu, spre exemplu.
– Ei, ce putea face ea?
– Iată că Dodon face multe.
– Săracul, dacă îl încurcă…
– Văd că nimeni nu-l încurcă să organizeze concerte de milioane de lei. Știți pe câți ca dumneavoastră i-ar fi ajutat? Acum, la Sadova îl aduce pe Kirkorov să cânte, iar dumneavoastră așteptați să vă scrie.
Liniște. O pauză lungă, după care aud: ”Ei… Scuzați-mă”. (Sursa: Lucia Bacalu-Jardan, Facebook)

Din păcate, am ajuns la o asemenea etapă în involuția R. Moldova, încât trebuie să utilizăm astfel de formule pentru a-i trezi pe oameni din minciuna cu care sunt hrăniți în fiecare zi. Nu se poate de trăit atâta în ignoranță și de votat pentru politicienii care vă hrănesc cu concerte. E timpul demult să vă treziți.

Și prietenii tăi merită să cunoască această informație. De aceea distribuie pe Facebook, pune LIKE, invită prietenii să aprecieze pagina de Facebook Elena Robu Blog  și să se înscrie în grupul Vocea diasporei

Informația este putere, informați-vă corect!
Cu respect, Elena Robu

Articole similare
Comentarii