Negociatorii Marii Britanii și ai UE au ajuns la un nou acord pentru Brexit. Primele reacții

Negociatorii britanici și cei europeni au ajuns joi la un nou acord pentru Brexit, a anunțat prim-minstrul britanic Boris Johnson înaintea începerii întrunirii Consiliului European, care are loc la Bruxelles, transmite stirileprotv.ro.

Partidul Democrat Unionist din Irlanda de Nord nu va susține acordul

Partidul Democrat Unionist (DUP) din Irlanda de Nord a anunțat că poziția sa în ceea ce privește Brexit nu se va schimba și că nu poate susține acordul propus de Boris Johnson și Uniunea Europeană.

Jean-Claude Juncker: Un acord „corect și echilibrat”

„Unde există voință, există un acord- avem unul! Este un acord corect și echilibrat pentru Uniunea Europeană și pentru Marea Britanie și este un testament al dedicării noastre pentru găsirea soluțiilor”, a scris Juncker pe Twitter.

Prim-ministrul Boris Johnson anunță că acordul este gata

„Avem un nou acord care preia controlul- acum, Parlamentul ar trebui să finalizeze Brexit sâmbătă, pentru a putea trece mai departe spre alte priorități, cum ar fi costul de trai, sistemul de sănătate, crimele violente și mediu”, a scris Boris Johnson pe Twitter.

Oficialii britanici și europeni au ajuns la un acord înaintea începerii summitului UE din Bruxelles, relatează BBC. În continuare, acordul trebuie aprobat atât de Parlamentul britanic cât și de cel European.

Articole similare
Comentarii