Noi detalii: Avionul ucrainean prăbușit în Iran a fost doborât de două rachete rusești

Apar noi detalii în cazul avionului ucrainean doborât în Iran. Potrivit cotidianului New York Times, aeronava nu s-a prăbuşit după prima rachetă care a lovit-o, transmite stirileprotv.ro.

Piloţii au încercat să revină pe aeroport, dar o a doua rachetă, care a atins-o după numai 23 de secunde, a dat lovitură fatală.

Sub presiunea comunității internaționale și a protestelor interne, autoritățile iraniene au arestat mai multe persoane, suspectate de implicare.

Însă nici declarațiile de căință, nici arestările, nu conving populația care protestează de mai multe zile, pe străzile marilor orașe.

De la doborârea avionului Boeing, principala agenție europeană de aviație recomandă companiilor să evite spațiul aerian al Iranului.

Lentoarea cu care autorităţile iraniene au recunoscut implicarea în catastrofă a exacerbat nemulţumirea tinerilor care de 4 zile protestează împotriva regimului.

Oamenii nu se lasă descurajaţi de gazele lacrimogene ori gloanţele de cauciuc, folosite de forţele de ordine. Cu disperarea celor care simt că nu mai au ce pierde, tinerii scandează lozinci împotriva regimului, în frunte cu ayatolahul Khamenei.

Articole similare
Comentarii