Noua tulpină a COVID-19 din Marea Britanie provoacă panică în Europa. Țările care iau în calcul noi restricții

Spania, Elveția, Suedia, Olanda, Franța și Finlanda completează lista țărilor europene în care a fost confirmată noua tulpină a virusului SARS-CoV-2.

Peste cincizeci de state au restricționat călătoriile din Regatul Unit, acolo unde a fost identificată inițial mutația virusului. Însă, deocamdată cel puțin, nu sunt dovezi că noua tulpină provoacă forme mai severe ale bolii, spun experţii englezi, transmite stirileprotv.ro.

În acest moment, autorităţile din Franţa iau în calcul o a treia carantină la nivel naţional. Iar în Austria, mai multe stațiuni de schi şi-au înăsprit măsurile de siguranţă după un val de vizitatori.

Deşi Austria a intrat sâmbătă pentru a treia oară carantină naţională, mişcarea în aer liber este permisă. Schiorii austrieci se pot bucura de sportul lor favorit, dar trebuie să ţină cont de numeroase restricţii.

Cei care ajung pe pârtie trebuie să poarte măşti cu un grad ridicat de protecţie cât timp stau la coadă sau se află în telegondole. Distracţia durează numai o zi, întrucât hotelurile sunt închise şi doar restaurantele stradale pot comercializa mâncare, dar numai la pachet.

În Marea Britanie au fost raportate luni aproape 41.400 de infectări şi 360 decese, un record de la începutul pandemiei în această ţară. Autoritățile dau vina pe o nouă variantă a coronavirusului pentru creșterea ratei de infectare în special în Londra și în sudul Angliei. În plus, spitalele din Scoţia şi Ţara Galilor sunt la un pas de a fi copleşite de numărul mare de pacienţi COVID.

Germania a intrat într-un lockdown strict la începutul lunii, cu restricții – doar puțin atenuate de Crăciun, dar nu și de Anul nou.

În ultimele șapte zile, autoritățile franceze au raportat în medie 12.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19, departe de obiectivul de 5.000 stabilit de guvern. Dacă acesta nu va fi atins în curând, ministrul Sănătății ia în calcul o a treia carantină naţională.

În schimb, în Polonia s-au înăsprit măsurile pentru a preveni un nou val al pandemiei. Centrele comerciale, pârtiile de schi, restaurantele și hotelurile au fost închise.

Articole similare
Comentarii