O întâlnire productivă cu președintele grupului de prietenie Franța-Moldova din Parlamentul Franței

Am avut ieri o întâlnire productivă cu președintele grupului de prietenie Franța-Moldova din Parlamentul Franței, Jean-Michel Mis. Deputatul este membru al partidului La Republique en Marche, (partid cu care Emmanuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale), fiind ales pe circumscripția Loire. Este originar din orașul Saint-Etienne.

După alegerile parlamentare din 2017, Jean-Michel Mis a devenit președinte al grupului de prietenie Franța-Moldova din Parlamentul Franței. Și în Senatul Franței există de asemenea un grup de prietenie Franța-Moldova, care este prezidat de senatorul Franck Menonville. În calitatea sa de președinte al grupului de prietenie Franța-Moldova din Parlamentul Franței (Adunarea Națională), Jean-Michel Mis și-a propus să contribuie la dezvoltarea relațiilor franco-moldave.

În cadrul întrevederii, am abordat subiecte de actualitate ce se referă la relația dintre Franța și Moldova. Am vorbit despre climatul social-politic, dar și economic din R. Moldova. Dincolo de preocupările majore în ceea ce ține de recuperarea fraudei bancare și tragerea la răspundere a celor vinovați, pentru țara noastră, testul cel mai important în relația cu partenerii de dezvoltare, inclusiv Franța, vor fi alegerile legislative din 24 februarie 2019.

Articole similare
Comentarii