Parisul a declarat ”stare de urgenţă climatică”. Anunțul făcut de Macron

Autorităţile de la Paris au declarat marţi ”stare de urgenţă climatică”, alăturându-se numeroaselor municipalităţi din lumea întreagă care au iniţiat un demers similar sau, mai recent, Parlamentelor Regatului Unit şi cel al Irlandei, transmite stirileprotv.ro.
Trebuie ”să îndeplinim obiectivele Acordului de la Paris”, încheiat în decembrie 2015, a pledat Celia Blauel, adjuncta pe probleme de mediu a primarului Parisului, adăugând că Parisul, ”asemenea alte numeroase oraşe, declară urgenţă climatică”.

Într-un angajament adoptat cu ocazia unei şedinţe a consiliului municipal, primăria Parisului a decis înfiinţarea unei ”Academii a climatului”, care îşi propune ”să ofere tinerilor şi voluntarilor din domeniul climei un spaţiu de desfăşurare participativ şi educativ” şi totodată să formeze şi să sensibilizeze acest public la subiecte de mediu pe tot parcursul perioadei de şcolarizare sau să permită elaborarea unor proiecte ecologiste”.

În cadrul consiliului municipal, Parisul a adoptat înfiinţarea unui grup format din climatologi, urbanişti, sociologi, care ar putea fi consultat şi ar ocupa ”un loc constat în implementarea politicilor din domeniul climei”, a adăugat Blauel.

Articole similare
Comentarii