Participă la Concursul de Nuvele Francofone și câștigă o vizită în Franța

Liceenii din R. Moldova sunt invitați să participe la cea de-a 23-a ediție a Concursului de Nuvele Francofone, organizat în Franța la inițiativa Asociației ”Lire a Saint-Etienne”.

Deja de cinci ani la Concursul de nuvele francofone pot participa și elevi din R. Moldova, grație Asociației ”Prietenii Moldovei” din regiunea Auvergne-Rhone-Alpes care se implică plenar în organizarea concursului. Tot Asociația ”Prietenii Moldovei”, al cărei președinte este Consulul onorific al Moldovei în Franța, Christian Daudel, oferă marele premiu – o vizită de câteva zile în orașul francez Saint-Etienne.

Ce trebuie să faceți pentru a participa la concurs?

Întâi de toate, este nevoie să expediați fișa de înscriere în concurs până pe data de 15.01.2019, pe numele președintei Asociației profesorilor de limbă franceză, Cristina Enicov, la adresa electronică: [email protected] Ulterior, aveți timp la dispoziție să scrieți nuvela și să o expediați la aceeași adresă electronică până la sfârșitul lunii martie 2019.

Fișa de înscriere în concurs și Regulamentul concursului le găsiți mai jos.

Règlement Concours nouvelles Moldavie 2019

Potrivit regulamentului Concursului, în fiecare an este anunțată o propoziție care trebuie să fie inclusă obligatoriu în prima frază a nuvelei pe care o scrieți. De la această propoziție de fapt pornește întregul subiect al nuvelei. Așadar pentru anul acesta a fost selectată următoarea propoziție « Il remarque sur le sol un morceau de verre brisé». Nuvela trebuie să conțină maxim 3 pagini. Un elev se poate înscrie în concurs doar cu o singură lucrare.

Așadar, acest concurs de nuvele francofone oferă oportunități foarte bune pentru elevii din R. Moldova, care studiază limba franceză, să își testeze cunoștințele la franceză, să utilizeze imaginația și creativitatea și să demonstreze că sunt cei mai buni. Toate aceste eforturi sunt ulterior răsplătitite cu o vizită de câteva zile în Franța. Visele pot deveni realitate, dacă te implici și acționezi.

Mult succes pentru toți elevii gata să se înscrie la concursul de nuvele francofone 2019!

Mai jos găsiți un interviu video cu laureata Concursului de Nuvele Francofone din 2018, care împreună cu profesoara sa de limbă franceză, au avut parte de o vacanță în Franța, în orașul Saint-Etienne.

(VIDEO) Eleva și profesoara din Moldova care au câștigat Concursul de nuvele francofone și o vacanță în Franța

Articole similare
Comentarii