Plahotniuc, prim-ministru, un cadou de Ziua Independenței?

Pe culoarele politicii moldovenești circulă un nou scenariu potrivit căruia Guvernul Filip va cădea, iar în loc va fi instaurat un Guvern condus de prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Îl întrebam la emisiunea Alb&Negru pe istoricul Octavian Țâcu dacă i se pare verosimil acest scenariu. Cercetătorul spunea că nimic nu îl mai poate surprinde deja în R. Moldova și că orice este posibil.

„Am impresia că acest om oricum nu renunță la ideea sa de a deveni prim-ministru. Imaginați-vă că are o putere foarte mare și nu o poate instrumentaliza. Este cel mai mare blestem al unui politician de a nu fi în funcția care te reprezintă. Acest orgoliu ar putea veni pe fundalul unor vacanțe în care moldovenii sunt la odihnă, prin august, când nimeni nu are habar ce se întâmplă”, spunea Octavian Țâcu.

Cadoul pentru cetățenii R. Moldova ar putea veni chiar atunci când marcăm 25 de ani de Independență.

„Am putea să avem un cadou de Ziua Independenței în care să avem un prim-ministru Plahotniuc, la 27 august rostind discursul de felicitare pentru cetățenii R. Moldova. Eu cred în orice. Situația din R. Moldova este una foarte comică și interesant de observat, în care orice este posibil. După numirea unui astfel de guvern, în astfel de circumstanțe, orice este posibil. Nu cred că ne-ar mai mira ceva”, a mai spus istoricul.

Ce se mai poate adăuga la această fină constatare? Aproape nimic.

Articole similare
Comentarii